Smírčí kříž
Smírčí kříž
Smírčí kříž k nebesům
ramena pozvedá
kde stával starý dům
zimostráz rozkvétá
Kde kvetl tymián
a zurčel dětský smích
na mládí vzpomínám
na horských úbočích
Jak bílá oblaka
je můj dech tichý
dávno jsem oplakal
své staré hříchy
Smírčí kříž v křovinách
k nebi se vzpíná
o žalu o vinách
i dnes Bohu zpívá
Tiše jak ptačí let
prsty zem hladí
už nechci zabíjet
už nechci zradit
Na trávě ve stínu
smírčího kříže
naposled spočinu
Jdu k smrti blíže
Publikoval(a):
glacier, 27.3.2021