"Válka"
"Válka"
Nařeď své myšlenky
pár loky kořalky:
kráčíme planouce
vyhasnout do války.
Nařeď svou laskavost
pár loky pálenky,
olovem do spánku
pomiluj milenky.
- A pár tahy rudé rtěnky
nařeď úsměv na tváři:
myslíš si, že my jsme krysy,
jenže my jsme krysaři! -
Nařeď též vinu svou,
vždyť než se proberem´
zavane vichřice
mrtvoly popelem.
Publikoval(a):
mnich-v-blues, 25.3.2021