Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

První verš

První verš

Jsi první verš a poslední nota
v strnulých záchvěvech dne

poutník po vesmírných pokojích
pastýř, který mi daroval ovci
soumračný úsměv slunka
v podvečerním rozjímání.

Nikdy tě nepřestanu hledat
v inkoustovém snění

tak vážu si stuhu kolem kotníku
ztracená v růžových polích
abys mi uvěřil
všechna má zkřehlá provinění.

Jsi poslední verš a první nota
kus vesmíru v bytech beze stropů

tma, která průhlední
a tepe mi ve spáncích
jsi sen promáčený přílivem
mlčenlivé vroucné přání

zůstaňme společně tichem...
Publikoval(a): Lugilla, 23.3.2021
Přečteno (201x)
Tipy (20) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: MaCH007, Poutníček, gogol, Martin Havlíček, glacier, Doradolanska, Marcone, Mirastus, Marek Miko, děda včela

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:19
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti