Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nepřijdou

Nepřijdou

Jak v plotě kůl
poslední muž
jak mořská sůl
vysychá už
na líci
doutná hněv-
pro světlo svící
a pro úsměv
Meč v ruce pozvedne
už padá noc
tma střídá poledne
a nikdo
nepřijde na pomoc
Sám zkáze čelí
jen z tísně vzdor
staví se nepříteli
jde slunce za obzor
Poslední válečník
na úsvit čeká
smrtící tanečník
bodá a seká
slábnoucí ruka
pozdvihá meč-
srdce mu puká
poslední zteč
Už dochází mu síly
k srdci se krade noc-
všichni ho opustili
a nikdo
nepřijde na pomoc
Do duše vlilo se
s odvahou poznání:
za světlo biješ se
za příští svítání
Na spásu nečeká
sám zkáze čelí -
jen on, syn člověka
tváří v tvář nepříteli
Publikoval(a): glacier, 20.3.2021
Přečteno (43x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, C.I.F, Lipová, kopretina7777, Makaveli, Klarineb, Mirastus, valachia

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 17:26
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti