Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Chodník

Chodník

Antek Básně » o Věcech

Anotace: .......

Chodníku - chodníku - chodníčku
taky si zpívej mojí písničku
Je plná rozkvetlého života
i v bouřce hrozné smrti
Je v ní lahodná pohoda
i když jsou klikaté cesty


Ty sám vedeš až do nebe
až do té stříbřité klenby
kde odpočívají po šichtě hvězdy
Podivej se - v kaluži vidím sebe
ale i v bělostném munduru tebe

Jsi nahý a bosí
ve větvích skřípají kosi
Tvojí nahotu osvětlují lampy
šatstvo dala ti blízká tráva
Z daleké rovné stepy - pampy
zvedla se holčička hravá

Donesla křídu a nakreslila
tvého kamaráda panáka
k tomu ti ještě přikreslila
vysoké boty jak pro vojáka

Již jsi oblečený
úplný švihák
Přišel muž s knihou
dal ti přesvědčení
a jako šikovný pravák
nemáš problém s horou

Oblečený učený
zkrátka vzdělaný
Přesto jsi stále blyštivý chodník
trpytiví jako na podnose pomník

Pamatuj však že
kdo vždy lže
pádu svého se dožije
Skromnost
a střídmost
budou žít
Pýcha povýšenosti
a chvástavosti
budou v hrobě hnít
Publikoval(a): Antek, 13.3.2021
Přečteno (67x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová

Spodek

Stránka generována 23.4.2024 11:40
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti