Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Izolace

Izolace

Antek Básně » o Životě

Anotace: .......

Ozvěna se láme,
o hřbet topení,
na záda jí sáhne,
boží vtělení.

Nůžky skřehotají,
vrzají do ticha,
jako drezína na vlečce.
Teplo si omotají:
sporák, zlehka fouká,
trouba už voní - peče.

Rukou svým hřebenem,
pročesávám hustou hřívu
- vlasy na holé lebce.
V květníku před oknem,
zalévám slzami trávu,
za úsvitu měsíce.

3+1 je jen moje,
v ložnici v křesle sedím,
a usrkávám horké kafe,
v televizi vidím,
obrazy všední - dvoje.

Do čtyř stěn,
odráží se monotónně,
každý den,
necítím se vůbec volně,
celý týden.
Ráno vstanu a jdu spát,
ze smutku chci se smát,
z radosti se trápím,
ze všeho se rmoutím.
Je to snad sen?!
Publikoval(a): Antek, 11.3.2021
Přečteno (39x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 19:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti