Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Za pět minut dvanáct

Za pět minut dvanáct

Makaveli Básně » ?nezařazené?

Anotace: Čtrnáctá báseň z 20ti připravovaných

Nač kostely když nemáme ke komu vzhlížet
synku zažeň obavy budu zpátky než se naděješ
volám na své sestry a bratry nastala doba sklizně
po mém návratu domů snad se aspoň usměješ

prozraď mi svou lokaci zkusím přijít brzy
čekám na zážeh lepších dnů v tomhle nečase
vypni hruď zůstaň silný setři všechny slzy
přiznávám tento svět má své vady na kráse

a jestli zemřu dřív než mě poznáš tváří v tvář
vydej aspoň in memoriam sbírku mých básní
třeba pochopíš to o čem jsem dlouhou dobu psal
spoustu jsem toho nestihl teď už dohání mě stáří

počkejte v přístřešku na místě co není na mapě
řekni matce ať se nebojí že po temné noci přijde den
uvidím vás za chvíli nicméně až v nadcházejícím životě
zatímco soudobý autoritářský režim bude plenit tuhle zem

proto nevěř éteru podplaceným médiím co šíří strach
všem těm rádoby řečníkům už začíná jistě zvonit hrana
zkorumpovaní politici žvaní a lžou již není čemu se smát
přichází velký reset nastala chvíle rozlišit ty špatné mezi náma

tak ještě než mě umístíte do odlehlého detenčního zařízení
uslyšíte nářek padlých lidských duší které jste obětovali
Sibylo pověz co dělat za časů kdy sotva dojde k rozednění
směřujeme k partizánské válce jako někde v parné buši

odeberte generálům vojenské metály za chrabrost
spousta z nich jsou jen zbabělí vrazi věrní uniformě
jejich největší vášní stalo se zabíjení čistě pro radost
krvavé peníze jediné to štěstí poplivali ústavu hrdě a svorně

jako bychom žili v baladě kde hlavní jsou jen záporné postavy
po dnešní noci bych rád našel něco pro co by stálo za to zemřít
věřím že budoucí generace tento establishment nadobro zastaví
jednou vezmou osud do vlastních rukou musíme se vzepřít

Nostradame už je za pět minut dvanáct a tvá proroctví se plní
jak asi dopadnou zahrady plné tulipánů či voňavých acidanter
jediné co přijde ke spícímu muži je pouze jeho trpké snění
před usnutím si opakuji dokolečka výtah svatých manter

hodiny tikají a nikdo zřejmě netuší kam nás osud zavede
namíří na mě všechny zbraně budu lynčován za slova co píši?
Mizím s jarním větrem abych se převtělil někde na jiné planetě
možná tak uniknu dozorcům a též jejich zrezlým mřížím
Publikoval(a): Makaveli, 8.3.2021
Přečteno (105x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: C.I.F, Wčelka, Lipová, Klarineb, Mirastus, děda včela

Spodek

Stránka generována 18.4.2024 11:31
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti