Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pro čistý list / Předjarní ptáci

Pro čistý list / Předjarní ptáci

Pro čistý list

A již první slůvka psaná,
jej obsahem svým zatíží.
Jednou vážná, jindy hraná,
též, jak se na ně nahlíží.

Psát si verše, jen tak zlehka,
s nádechem i úpro potěchu.
Slůvka jejich volit křehká,
s úsměvem a bez povzdechu.

Básně nejsou stará vrba,
do níž se jen šeptá v bolu.
Nebo také slova hrubá,
stavem duše směrem dolů.

Vložit lehký, sotva dotek,
něco, jako pohlazení.
Vlídností si nastavit lék,
pro list čistého vyznění.

Předjarní ptáci

Za oknem kavky krouží,
výjimečně poštolka.
Mlha, trochu také mží,
slyšet hrdličku, jak lká.

Opět se ochladilo,
a hrdlička umlká.
I jinak naladilo,
předjarní ta pomlka.

Ozvala se sýkorka,
ještě jen tak nesměle.
Potravou stromů borka,
v níž broučky loví skvěle.

Také tu přeletěl kos,
též vidět bylo straku.
Sněhu tvoří se nános,
vločkami, letem z mraků.

Za oknem kavka letí,
třepotá se poštolka.
V té hravé vloček spleti,
i jiných ptáků toulka.
Publikoval(a): Litarts, 7.3.2021
Přečteno (76x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Lugilla

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 22:38
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti