Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nekřič do duší

Nekřič do duší

Nekřič do duší
lidem
Víš, často
slova ublíží...

Nekřič do duší
slůvka co zničí
co zboří sny
a
zbudou stíny
bolesti
v následcích slov
bodavých
a duší toulavých
po pahorcích
zpálených

Všichni
mají sny
nekřič, neboř
sny
lidem bolavým
netrhej
drápem krvavým

Víš,
nenič sny
ať do duší
neprší
Ať z kaluží
na nohy
se postaví
když upadli

Zpálené hory
a déšť krvavý
zpustošené světy
uschlé květy
napříč světy
z tvých slov
zlých

Na talíři
pochoutek
je zmar
co zpátky ti bude
předkládán
neb vše se vrací
k tobě
jako
ranění tažní ptáci

A tak
nenič lidem
sny
životy v nichž
už jsou díry
jak v deštníku
to
má slova v dotazníku
Publikoval(a): kopretina7777, 24.2.2021
Přečteno (57x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 03:17
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti