Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nesoustředěná

Nesoustředěná

Útržky i jako střípky,
skla rozbitého poháru.
Kalichu hořkosti svárů,
v ostří, nekrytém polibky.

Vracejí se, také bodnou,
vždy v nahodilém pořádku.
Prosetou jen tvoří zkratku,
vzpomínkou tou, ne však shodnou.

Ce ve sváru, být též mělo,
jež vrací se zpět pamětí.
Což vyvolává vzápětí,
i to, nač se zapomnělo.

Nyní prší, zítra slunce,
v zimě sněží či tuhý mráz.
Pak teplo, zima, zas a zas,
počasí si podá ruce.
Publikoval(a): Litarts, 4.2.2021
Přečteno (37x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š.

Spodek

Stránka generována 23.4.2024 08:54
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti