Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nápad?

Nápad?

Nový, snový, možná, snad,
uchopit jej, dát mu řád.
Zasvítí jak paprsek,
či zazní tichý hlásek.

I rozplyne se záhy,
slabostí své odvahy.
Ač uchopí jej srdce,
a rozum jako rádce.

Cit, jemuž se tak svítí,
tiší hru vlnobití.
Hledají se v pořádku,
v básnivě psaném řádku.

Nápad nový, možná, snad,
jak báseň o básni psát.
Verše citu, rozumu,
bez rušivého šumu.
Publikoval(a): Litarts, 1.2.2021
Přečteno (62x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 08:25
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti