Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

CHCI ABY SI VĚDĚLA...

CHCI ABY SI VĚDĚLA...

Martin Havlíček Básně » o Lásce

Anotace: z 2017...:)

chci aby si věděla
že kapku rosy otřela
ti hybná síla z paprsku
co oživila do lesku
tvou sluneční soustavu

pod talířem hledala
vánoční šupiny
aby si ustála
i kvantové výšiny

ze vzpomínek na léto
si ukrojila krajíc na zimu
na jaře zaseto
a na podzim v kostýmu
cyklických úplňků

otáčím listy v tvé knize
abych načetl vize
v dočasné poloze
33 stupňů severní šířky a 45 stupňů východní délky
uznal že plán duše
je bez pochyb velký

ze záznamu vybublaly cikády
které ji šimraly po auře
hluboké nádechy
slyšela dobře

ze špinavé řeky
do čirého jezera
kde již zaniká mezera
mezi dvěma světy
Publikoval(a): Martin Havlíček, 30.1.2021
Přečteno (208x)
Tipy (16) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Pavíočko, Marcone, Klarineb, Doradolanska, Lipová, děda včela, Psavec, Mirastus, Makaveli

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 2 stránek.
roboti