Báseň čistě moderní
Báseň čistě moderní
První myšlenkou tou, o čem?
A druhou pak se ptáme, jak?
Přidat znak, stylový příznak,
stát se tak i protihráčem.
Obsahem hledáme formu,
znění slov, vět, také rýmů.
V inspiracích vždy na příjmu,
slohovou tvoříme normu.
V myšlenkách těch, pocitech, snech,
vlastní spatřujeme názor.
Jímž snad si utváříme vzor,
a příběh, ten života běh.
Však moderní napsat báseň,
toť široký takto pojem.
Důležitým je tu dojem,
co a jak čtenáři zdá se.
Báseň čistě moderní II
Fantazie,
nápad, vize.
Slovo, věta,
neprokletá.
Být sám sebou,
svou jen kletbou.
Také darem,
i s nezdarem.
Z hloubi duše,
jednoduše.
Krásu podat,
i srdce dát.
O čem tak psát,
o tom všem snad?
Co omámí,
vůní, hrami.
Ve vážnosti,
ku své ctnosti.
Psát si tiše,
ne však v pýše.
Publikoval(a):
Litarts, 21.1.2021