Perly sviním
Perly sviním
Nezřídka tě z toho viním,
že nabízíš perly sviním.
Vrána k vráně,
perla k perle,
noha k noze,
jinak berle.
Vyšila do gobelínu
dáma nápis zlatou nití:
"Jsi-li svině, tak žer hlínu,
a perly nech, ať se třpytí."
Vrána k vráně,
svině k svini,
perly ať si
vezmou jiní.
Komu není shůry dáno,
ten dostane naplácáno.
Publikoval(a):
mnich-v-blues, 7.1.2021