Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vývoj

Vývoj

Vše lidskou pokryto vlastností,
ctností, neřestí, dovedností.
V celkové službě potřebnosti,
ke zmaru a tvůrčí plodnosti.

Ničeho však tu beze smyslu,
ani zbytečného úmyslu.
Tak zanechává svoje stopy,
vysuší nebo půdu kropí.

Jedno i druhé podporuje,
či navzájem si odporuje.
Ničí, hojí a rozdává se,
v hrozbě, kráse i ve své spáse.

Ve vývojovém proudu času,
dle budoucího znění hlasu.
Mezery, stále překrývány,
v souvislostech, jež jsou zvány.
Publikoval(a): Litarts, 26.12.2020
Přečteno (60x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus

Spodek

Stránka generována 16.4.2024 16:14
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti