Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vrána

Vrána

Zítřejší rána lapila vrána
co prolétává skrze nás
každému na milost dána
v každém číhá zrádná past

lapit vránu, zavřít v kleci
po ránu myslet na staré věci
co už byly, ale nejsou
v mysli zbyly.. kde jsou?

vrána chřadne a s ní i mysl
nemá totiž žádný smysl
když nehledáme nové cíle
a nevážíme každé chvíle

kdy jsme spolu
na tomhle světě
nahoru dolů
plavat i letět.

Navzdory všem nezdarům
a prozatímní situaci
poklekněme k darům
a važme si jich přeci

Nehledmě do minulosti
a jaké to kdysi bylo
nepropadejme zlu či lsti
vždyť mnoho dobrého zbylo

tak akorát pro nás
dnes o Vánocích
budeme se těšit těch krás
chyťme se v bocích

zpívejme romance, ne balady
smějme se o trochu hlasitěji
vypusťme vránu, ať má svobody
ať se její křídla chvějí

Půjdeme s ní a vzlétneme
s novými věcmi se střetneme
probijeme se bahnem i klestím
se společnou láskou a štěstím.
Publikoval(a): Cygnus, 24.12.2020
Přečteno (82x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: kopretina7777

Spodek

Stránka generována 22.10.2024 11:04
U nás jste dnes prohlídl(a) 14 stránek.
roboti