Co voní
Co voní
Hyacint, šeřík, růže,
nebo též lipový květ.
Vůně, jež i dává vzlet,
obdarovat tak může.
I mnohé další květy,
konvalinky, fialky.
Akáty voní z dálky,
omamné tvoří světy.
A co ještě zavoní?,
slova čistoty, něhy.
Smysluplné postřehy,
kdo pokorou se skloní.
Také každý bílý den,
svými dary života.
Pravá naše hodnota,
její povzbudivý sen.
Publikoval(a):
Litarts, 17.12.2020