ve svitu pouliční lampy
ve svitu pouliční lampy
Anotace: vidím postavu zasněně hledící na svět, blázna...
ve svitu pouliční lampy
sleduju líně se snášející vločky,
které razí dlouho cestu z nebes,
aby mohly dopadnout na starej rozbitej chodník
a rozpustit se.
ve svitu pouliční lampy
pozoruju loudavě popojíždějící auta
lidí ženoucích se za iluzí úspěchu,
aby mohli spadnout do propasti neštěstí
a rozpustit se.
ve svitu pouliční lampy
vidím postavu zasněně hledící na svět,
blázna hledajícího štěstí ve svém nitru,
aby mohl jednou s klidem ulehnout k věčnému spánku
a rozpustit se.
...
[4.12.2020]
Publikoval(a):
stin, 4.12.2020