Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

V tanci hadím

V tanci hadím

Skřet v puklinách
do rytmu tmy
zahraje krvavé hry
Hrám těm bude kralovat
volí jistý šachů tah
tah to je vítězný
má rád tahu hry

Vlní se tancem hadím
Podobá se skalám starým
ve svém stínu
čeká čí životní cesty
by utnul
nic mu není
dosti
krve po libosti

Lákají ho koňské ctnosti
v jeho černém srdci
lákají ho ke krutosti

A tak jak had
se vlní v roklinách
strach nahání
strach proudí krví
dobrým bytostem
které skřet vraždí

Krev a ržání
kořist se dlouho brání
uhýbá jak se dá
boj
jen oni dva
co se stane?

Málo platné boje koně
život bytosti krásné
v tlamě skřeta
zhasne


Kůň šlechetný nezná
srdce tmy
nezná hadí uštknutí
Kůň umírá
a jeho duše
našla hvězdu hvězd
našla nejkrásnější věc
a to lásku nebes

A síla života
není jistota
ani pro skřeta

Bůh zasáhne
skřeta svrhne
do pekel
a jeho život
ztratil se do tmy
jako kořist nicoty
už se nevrátí
Publikoval(a): kopretina7777, 3.12.2020
Přečteno (124x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová

Spodek

Stránka generována 8.9.2024 04:31
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti