Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Co všechno

Co všechno

Co všechno spřádá svědomí,
ve směrech ladu i vzdoru.
Tu síť našeho vědomí,
pouto, duševních všech sporů.

V pocitech mála či mnoha,
hřejivých, také bodavých.
Jak proměnná bývá touha,
hodnot falešných i pravých.

Ta světla a stíny skutků,
co stopy zanechávají.
Všech těch radostí, zármutků,
jež na mysl vyvstávají.

Ve spleti té, tak čas letí,
a dává spádům jiný směr.
Smíření, někdy prokletí,
nebo jen povrchu nátěr.
Publikoval(a): Litarts, 3.12.2020
Přečteno (43x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š., kopretina7777, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:50
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti