Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

OKNEM ŽIVOTA

OKNEM ŽIVOTA

Průhled, jasné vymezení,
v hranicích naší smělosti.
V mysli své, tak stále prostí,
i složitostí vězněni.

Schouleni pod vlastním krovem,
zkoumáme kolem dějů sled.
K čemu, váže se jen pohled,
a toužíme vždy po novém.

Tím oknem svého života,
prohlížíme, co nám dáno.
Odepíráno či přáno,
dle toho i hraná nota.

Sedím a do okna hledím,
tam tvář domů, na kopci les.
V myšlenkách též všeliká směs,
jak v představách si snivých bdím.
Publikoval(a): Litarts, 1.12.2020
Přečteno (44x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: kopretina7777, Psavec

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:12
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti