Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dlouhá noc

Dlouhá noc

Když se ti nechce spát
a když tě spánek míjí,
uslyšíš v duchu hrát
tu starou melodii.

A noc je nekonečná,
noc plná přízraků.
Je to netečná slečna
s peříčkem ve znaku.

Čekáš jen s nadějí
na náznak kuropění
a chtěl bys raději
znát to, co možné není.

Potom čerň zešedne
a objeví se stíny.
Do okna nahlédne
den další, nový, jiný.
Publikoval(a): Jikra, 26.11.2020
Přečteno (102x)
Tipy (13) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, kopretina7777, Marcone, Psavec, Lipová, nikoolkaaa, Hedullinn, děda včela, Mirastus

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 10:40
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti