Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Odejdu od lidí

Odejdu od lidí

kopretina7777 Básně » Deprese

Anotace: Smutek,bolest ,splín a mlha...ach

Odejdu od lidí
v růži se ukryji
a v ptačím zpěvu

Odejdu od lidí
mé oči zlo vidí
mé srdce pláče

Vidím kolouška
co vesele
si skáče

Vidím poprvé
letět ptáče

Umírám u lidí

V
ukrutnosti jejich hlasů
Ač sama hlas nesu
clověk jsem

Bodá do očí
jak dnes lidé
rvou si peněz do kapes

Proč nemáte soucitu
ke kolouchu
u lesa
proč na noze má past

Po ptáčcích kameny
hazíte
vy nevíte
že tím vše ničíte

Odmítáte jiný život
nemáte hodnot
Bože!
Chci pryč
potřebuji, lásku, dobro, mír

Potřebuji slunce
a ono vyjít nechce
ponuré počasí
nic dobrého nevěstí

Kde je slunce
co život k sobě pojí
temno po kraji
a lidé sebe se bojí

Lidské pustiny
lidé bez svědomí
stín všude
a já sama před sebou
se kaji
že tak mluvím
že nejsu dokonalá vím
kaji se
soucítím

Květena spanilá
radost mi dělá
broučka na louce jsem
lést viděla
A ty ho zašlápneš
Mlč!
Slova tvá vše zmrazí
lidé jsou lidem vrazi
Publikoval(a): kopretina7777, 25.11.2020
Přečteno (125x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 00:19
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti