Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pro štěstí

Pro štěstí

Hledal sebe, nebe i tebe,
a našel "korunu pro štěstí".
Víru, k symbolické potřebě,
aby mohla, se i povznésti.

Našel tak sebe, snad též nebe,
toho třetího však nebylo.
Vždy jen něco, to málo zebe,
jako šaty se obnosilo.

Přesto dává životem kvésti,
mnohými dary dobrodiní.
Také bolestí četných snésti,
jež i berou, z čehosi viní.

Ničeho není k úplnosti,
dle přání snového, marného.
Vždyť to, co není se přemostí,
z programu života zvaného.
Publikoval(a): Litarts, 18.11.2020
Přečteno (59x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Psavec, Zjevovánka - Intervento D'aMore, nikoolkaaa

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:13
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti