Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Na desátém schodě

**Na desátém schodě

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: ..a jedna socha na tom desátém..

~~~~~~~~
Na desátém schodě
kamenná socha stojí
v té ponuré hradní věži
každý se trochu bojí
myslím si,
ona se na mě stále dívá
ta socha z desátého schodu
a jak už to někdy bývá
potěšit ji nedovedu.

A říkám si,
asi je stále smutná
co když ji roky něco trápí
třeba je pomoc nutná
tak honem,den se nám krátí
co dál,já vím,
ty dvě slzy ti utřu z očí
přes ramena ti šátek dám
a sepnu ho sponou z klokočí
ta socha špitne,
děkuji ti,já se mám.

A pak mi poví tajemství
o pokladu.
O jakém a kde je
to už si ale nevzpomenu.

~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 15.11.2020
Přečteno (41x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 05:57
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti