Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**A bylo po dešti

**A bylo po dešti

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: ..na pár dní nebo víc..

~~~~~~~~~~~
Už je po dešti
slunce svítí vítr fouká
ve větvích si listí
a ptáček zpěváček
i píseň brouká
i ty si s nimi zazpívej
a usmívej se
usmívej...

Já vím že
ty si v mechu usteleš
kabátem se přikryješ
a jen oči přivřeš
uslyšíš sovu houkat
na měsíc se budeš
asi koukat
za chvíli ho schová mrak
a ty usneš jenom tak
pod zády tě hřeje mech
a ty si pomyslíš
nech mě,nech
spát v tom tichu lesa
nad hlavou nebesa.
Potom přijde ráno
a slunce s tebou vstává
slavík křídly mává
kouzelný den všem přeje
z květu se motýl
na jiného pousměje
život ten běží dál
a dál...

A ty opět chceš jen tak
projít se po kraji
kde lišky dobrou noc
ti popřejí...

~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 20.10.2020
Přečteno (49x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Psavec, Linzerka

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 09:54
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti