Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sestry ve zbroji

Sestry ve zbroji

Makaveli Básně » ?nezařazené?

Anotace: Osmá z 20ti připravovaných básní

Těžko může někdo popřít vaši sílu úsměvu
léta běží a čas bez okolků toho spoustu vzal
mrzí mě, že potomci stráví své dny ve strachu
svět bohužel rotuje jinak než bych si sám přál

proto buďte ostražité tahle doba pozbyla soucit
spousta lží koluje permanentně dlouhé roky éterem
svoboda pomalu končí budou vás chtít za pravdu soudit
nastala chvíle pro každého stát se na okamžik rebelem

zamkli nás do řetězů uvrhli mezi mříže ticha
lze ještě zlomit tento zkorumpovaný proletariát?
Zasaďte růži do země snad se jí podaří volně dýchat
vaše jména bude jednou každý velmi dobře znát

běžte a vemte si to co vám neprávem odepřeli
řekněte dětem, že též jejich slzy jednou pominou
odpusťte mi veškeré mé hříchy podvědomé chyby
jsem navěky zbloudilá duše tápající touhle končinou

kolaps civilizace je zřetelnější v tyto chmurné dny
drahé sestry vy víte jak vás mám všechny rád
uvažuji nad tím co přinesou příští beznadějné zítřky
zřejmě jen další hnijící těla spočinulá na márách

palnou zbraní nechť je vám nenávist která vás motivuje
měli by být na pozoru před plejádou nově narozených dětí
prozraďte proč dávno mrtví jsou ti co podlehli vlastní smůle
byť zřejmě byli předurčeni od prvopočátku k téměř jisté smrti

dovolte mi přístup do vašeho přístřešku tam za mlhou
dřív než mi tento systém utáhne oprátku kolem krku
situace je teď čím dál horší s každou další vteřinou
prosím nabídněte mi tak pro tentokrát pomocnou ruku

ovlažte mě čistou vodou z vaší studny poznání
když se setmí jsem jeden z těch co odmítá jít spát
chci jen vědět jak správně lapit vlastní osud do dlaní
zjistit zda je na tomto místě možné stále ještě milovat

někoho kdo zbožňuje vůni čerstvých lilií či tulipánů
kéž bych našel alespoň jeden nedotčený raný květ
radši bych upřednostnil upřímnou ženu nežli kurtizánu
chci ještě chvíli posečkat co nabídne mi tento zvláštní svět

než se uchylím na cestu po které mě možná nic už nečeká
chci tak ještě vědět kdo zvítězí v tomhle křivém souboji
tahle soudobá společnost není zrovna nějak zvlášť sečtělá
počkejte proto na mě až se k vám připojím… mé sestry ve zbroji
Publikoval(a): Makaveli, 18.10.2020
Přečteno (119x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Gaia., Klarineb, Lipová, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 08:12
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti