Post mortem
Post mortem
Anotace: Sedmá z 20ti připravovaných básní
Jednou až svět skončí v plamenech
ledy chladných oceánů nevědomky povolí
krev koroptví objeví se náhle na listech
někdy časně z rána v sychravou neděli
ti jenž smíchem po celý život nahlas pěli
velmi záhy zapláčou aniž tušili by proč
do hlíny tak vkládám kořen mandragory
uvidíme co přinese nám další smělý rok
třeba pokřivené úsměvy zhrzených matek
společnost zmítanou malárií či cholerou
možná mocní zruší dokonce i státní svátek
předtím než nás naočkují falešnou vakcínou
žehnám všem kdož ustojí lidskou hloupost
a že upřímně lituji toho co zřejmě už nestihnem
postupně každý nakonec pozbude vlastní soudnost
i tak vám srdečně přeji pevné zdraví a dobrý den
historie se opakuje byť s malými změnami
časem zakážou psané texty kvůli extremismu
kdo byl dosud monogamní teď spává s více ženami
lze nalézt kousek štěstí ve sklence ginu, v Kristu?
Inu nač pátrat po prameni věčného mládí
tohle dobrodružství sotva někdo přežijem
trochu mě to samotného k nelibému činu svádí
zplna hrdla zpívat si v těžkých dobách… requiem
myslím že nechci po osudu zas tolik moc
byť se mi zdá jakoby nám ďábel přikládal pod kotel
zatímco píši tak pomalu již nastává chladná noc
snad budu mít možnost pak zaveršovat si… post mortem
Publikoval(a):
Makaveli, 27.9.2020