Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

DUŠIČKOVÁ.

DUŠIČKOVÁ.

Ružka Básně » o Lidech

Anotace: Tato báseň vznikla jako pocta Karlu Krylovi.

Až na pomníku rozsvítím ti svíce
jež plamínek se zmítá mezi květinami
až vítr osuší mé vlahé líce
já povím všem,že vím,žes tady s námi.

Pak poslechnem si tvojí píseň.
Slyšíš? Už kamarádi struny ladí.
Se smutkem se tu mísí tíseň
když pohled můj tvé jméno hladí.

Snad tóny tvojí melodie
doletí výš,až nad mraky.
Do říše snů,kde kouzelný je
Děd Vševěd mezi oblaky.

Do říše snů a dlouhých cest
kde není dnů a není měst
jen vlídná láska,mír a klid.
kde můžeš nekonečně snít.

Kde všechno má svůj stálý řád
a nemusíš se bát mít rád
kde můžeš radost rozdávat
a čistou pravdu poznávat


I když ty tóny nedolétnou
do říše snů tam v onen svět
tady znít budou notou stejnou
neb nelze na ně zapomnět.

To jenom stopy tvoje vítr svál.
Tvé písničky však živě znějí dál.
A kdo má hezké písně rád
přijde si s námi zazpívat.
Publikoval(a): Ružka, 23.3.2011
Přečteno (356x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Rezervé, Marcone, donne, Sonja la Rosa

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 02:16
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti