Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**A je podzimně...

**A je podzimně...

Květka Š. Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: ..slunce se sice ještě snaží ale podzim už se nezastaví..

~~~
~~~~~~~
Po deštivé noci
se ráno do mlhy zahalí
ty stromy naproti,
lavičky v parku
těžko bychom hledali,
slunce je ještě v peřinách?
Asi mu nastavím budíka
rozezním kostelní zvon...
mlžná peřina se ztrácí
slunce se odkopalo?Ano,tak.
Hned je všude živo a shon.

Stromy se protáhnou,
asi cvičí
ale ne,to jen vítr v listí fičí.
Pak slunce na pastvu
vyžene své bílé beránky,
večer je zažene až za červánky.
A vítr?Co ten dělá?
Ten mokré mraky hledá?
Ne,jen pomáhá slunci zahnat
do ohrádky
ty nebeské beránky zpátky.

A žádné třesky,plesky,
hromy,blesky
zase bude
chvíli podzimně hezky.

~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 26.9.2020
Přečteno (111x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, Psavec, děda včela

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 12:09
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti