Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pokus o sonet

Pokus o sonet

Ustrnuli jsme v póze křečovité,
jak nemocní, jak blázni, jak mrtví bychom byli.
Na co ty šminky, a na co gesta, víte?
Jen abychom se sobě, navzájem zalíbili.

Jsme páni herci, mimové v svitu luny,
a kdyby vyšlo slunce, ztratili bychom tvary.
Šklebíme ústa, ač oči slz jsou plny,
klopíme tiše pohled, do hlubin slizké páry.

Ustrnuli jsme v póze křečovité -
duše jak vory, z prken narychlo sbité.
Vyčichla z chrámů vůně kadidla.

Jsme páni herci, mimové v svitu luny.
Luna je póza, a život póz je plný.
Jsme herci hry, jež nemá pravidla.
Publikoval(a): mnich-v-blues, 17.9.2020
Přečteno (96x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: LadyLoba Romana, Lipová, Jikra, děda včela, Mirastus, Klarineb

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 07:47
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti