Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**V prádle

**V prádle

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: ..a ta mýdla voní v prádle..

~~~~~~~~~~
Voňavá mýdla
v krabičce
ty jsem vždy dávala
k svátku babičce
ta potom každou kostku
voňavého mýdla
do prádla
ve skříni vždy nabídla.

A provoněla tím povlečení
prádlo,kapesníčky,
ručníky,oblečení
konvalinkou,fialkou,šeříkem
jasmínem,orchidejí,
mateřídouškou i heřmánkem.
A dědovi ponožky voněly
po mandlích i po karafiátu,
utěrka na nádobí ta by měla
prý spíš vonět po tabáku.

Každá zásuvka jinak voněla
babička
si dárková mýdla šetřila,
na mytí si kupovala mýdlo elida
za dvě pade nebo za tři kačky
na praní mýdlo s jelenem
takové bývaly babičky.
Aspoň ta moje…

~~~~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 7.9.2020
Přečteno (50x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 24.4.2024 09:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti