Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Lipové aleje

Lipové aleje

Lípa patří do krajiny
je to náš strom národní
pohled na ní je i jiný
pro milence příhodný.

Listy pějí tichou píseň
krajina je voňavá
ti dva spolu ztrácí tíseň
když se láska vyznává.

Někdy tam též hrdě stojí
z více lip i aleje
ty by mohly zavzpomínat
mnoha lásek galeje.

Pokud lípy v poli stojí
jsou to němí svědkové
snaží se i porozprávět
co dělali předkové.

Ke hřbitovu rovněž stojí
u cest stromů aleje
slzy smutku se zde roní
též života naděje.
Publikoval(a): děda včela, 28.8.2020
Přečteno (214x)
Tipy (20) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: 1a, Psavec, Marcone, donne, Jikra, Makaveli, Mirastus, Lipová, stin, Bezhlavý rytíř

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 2 stránek.
roboti