Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**A něco z herbáře

**A něco z herbáře

Květka Š. Básně » o Přírodě

Anotace: ...jen tak se podívám...

~~~~~~~
-KOČIČÍ OCÁSEK-
----- -----
ba jo,to je vám ale prazvláštní
kytička i když je „kočičí“,
vážně tam chybí kočka,kočička
chybí i kožíšek,
vousky,tlapky,drápky
ze zelených lístků visí jen ocásky.
Sice jsou jen červené.
Ale proč né?
I tak je to kouzelné.
~~~~~~~
-ČERNOOKÁ ZUZANA-
----- -----
tam ta v truhlíku znáte ji?
Tato bujná a pěkná rostlina
vděčí za svůj dívčí název
čokoládovému středu
pěkného květu
a rozzáří vaše okna
na parapetu.
A ty očka koukají a koukají
"kuk"
~~~~~~~
-BRŠLICE-
----- -----
říkají o ní že je to kozí noha
kde ta kytka k tomu jménu přišla?
Kerhát,kerhátek
ta bršlice je bylina i plevel
když se rozroste že nevím co s ním
obklad udělám,tím se uklidním.
Kozí noha bolístky léčí
ta rostlina jak koza
nezamečí…
--- ---
Publikoval(a): Květka Š., 26.8.2020
Přečteno (110x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Psavec, Mirastus, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:11
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti