Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

děsí mě tváře

děsí mě tváře

stin Básně » o Životě

Anotace: v ranním ospalém metru

děsí mě ty tváře
v ranním ospalém metru
stropních světel záře
každýmu na cestě zavře ty červený unavený oči
a dopřeje minutku blaženýho klidu.

každá ta tvář někam hrozně pospíchá
přitom by nejradši ještě spala zabořená do polštáře
občas ozve se do polospánkovýho ticha
"ukončete výstup a nástup, dveře se zavírají"
a ráno jede na další stanici.

každá tvář se sice cítí výjimečně
že není součástí tohodle ranního divadla
každá ta tvář ví bezpečně
že ona taková je přece úplně jiná.
a tím to hasne.

každá ta tvář je pro někoho cizí
jsem to i já i ty i všichni okolo
každá ta tvář jednou zmizí
než projede se naposled ranním metrem
a zhasne.

...

[25.8.2020]
Publikoval(a): stin, 25.8.2020
Přečteno (51x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti