Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Duší, tělem rozdělen

Duší, tělem rozdělen

Duše, svým rytmem kluše,
i tělo jí přidělené.
Tíhnoucí však k poruše,
převahou osmělené.

Jedním jsou, a přec dvojím,
v souladu i souboji.
Jedno, v druhé se hojí,
přijetím podobojí.

Duší, tělem rozdělen,
v dvojjediný svazek.
Ve snu či stavu bdělém,
trvalý to úvazek.
-----------------
Tobě, dobré vůle

Splním ti tři přání,
pláč proměním v smání.
Daruji ti pokoj,
a obléknu ve zbroj.

Mám však své podmínky,
led velmi teninký.
Budeš-li naslouchat,
dbalý mých rad.

Ano, slyším tvůj hlas,
jak vírou promlouvá.
Snad, znalý jeho krás,
platí naše smlouva.

Tobě, dobré vůle,
tak zní má podmínka.
Budeš-li mít průhled,
spadne i tvá činka.
Publikoval(a): Litarts, 23.8.2020
Přečteno (45x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti