Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Křídla motýlí

**Křídla motýlí

Květka Š. Básně » ?nezařazené?

Anotace: ..ano,mám ráda krásu motýlů..

~~~*~~~
Já jsem se v motýlech
asi zhlédla
mít tak ta jejich
překrásná křídla,
zvolna si letět
nad každičkou růží
vím,růže motýlům
nikdy neublíží.

Potom si najdu tu,
nebo tamtu
a na tu jednu
jak motýl si sednu.

Růže se rozevře
sedím jak na trůně
kolem mne šíří se
z té růže vůně,
křídly se přikryju
necítím chlad
v té růži voňavé
dnes budu spát.

Ráno mne zastudí
ta kapka rosy,
honem se umyji
to motýl musí.

Pak křídla načechrám
vím,stačilo,
dál zůstat motýlem
už se mi nechtělo.
K růžím si přivoním,
váza je plná
od mého milého
růže darovaná.

A pak ho uvidím
ten motýl tam spí
nechám ho v té růži
třeba sen sní.

Zlehka tu vázu
do okna dávám
motýl je vzhůru
já se usmívám.
Pak křídly zatřepe
a letí,letí
letí..

~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 19.8.2020
Přečteno (33x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:11
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti