Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Z jedné vodní tůňky

**Z jedné vodní tůňky

Květka Š. Básně » o Přírodě

Anotace: ...žbluňky,žbluňky...

~~~~~~~~
Malí pulci z vodní tůňky
ti dělají žbluňky,žbluňky
až je vodník okřikne...
to už stačí...jémine...
pulci pořád dovádí
nic jiného je nebaví.
A vodní víly radí
tak je zavři do hrnečku
snad dají pokoj
na chviličku.

Jak myslíte moje víly
už aby z nich žáby byly
víly však už pomoc mají
vodníkovi ji šeptají.
Pulce dáme do konvičky
odneseme je do říčky.
voda v říčce tiše šplouchá
prý pulce odplaví
až do rybníka.

Tam ať si dovádí
žáby rybníku nevadí
kuňky,kuňky,kuňky
konečně má vodník
ticho u své tůňky…
Ale jenom malou chvíli
la,la,la
do zpěvu se dají víly.

~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 16.8.2020
Přečteno (78x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 12:18
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti