Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

VELKOMĚSTO

VELKOMĚSTO

Mnoho všeho toho,
nač si jen vzpomenout.
Projevu zdobného,
až není, kde se hnout.

Proudy aut a chodců,
nabité výklady.
Místo i všech vědců,
zápory pro klady.

Svítící reklamy,
klaksony, houkačky.
Mnohý dojem klamný,
lákající hračky.

To město lidských snů,
v naplnění potřeb.
I kostelních zvonů,
pak hlava jako střep.

Odešel odtamtud,
do světa tichosti.
Kde opustil ho stud,
těch vzácných předností.
Publikoval(a): Litarts, 4.8.2020
Přečteno (35x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š., stin

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:03
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti