Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Do kaštanu

**Do kaštanu

Květka Š. Básně » ?nezařazené?

Anotace: ..(:-)..někdy to zaburácí..

~~~~~~~~~~
A zase dnes naprší
do listí kaštanu
co před domem stojí sám,
od okna se nepohnu
šumění deště poslouchám.
Zafouká vítr a prší stále víc
déšť si ťuká do klávesnic
zní to jako charleston
či z blízkého kostela zvon
a do toho jako bicí
zní i bouřkový hrom.

Někdy i ledové kroupy
jak rumba koule jsou slyšet
a blesk rozpůlí i nebe
ani živáčka venku vidět není
někdo se dá i na modlení
vždyť chodit si jen tak
v takovém nečase
to opravdu moc nechce se.

Naštěstí nic netrvá věčně
po dešti slunce svítí
a vzduch je takový čistý
a voní vodou až neskutečně.
Z blízkého lesa jsou cítit i houby
fakt,nekecám
zítra...je posbírám.

~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 23.7.2020
Přečteno (23x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 14:57
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti