Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Jsou prázdniny

**Jsou prázdniny

Květka Š. Básně » ?nezařazené?

Anotace: ..a prázdniny a dovolená a prostě léto..

~~~~~~~~
A slunce při dešti duhu maluje
na kaluže se sem-tam usměje
a ty za chvíli zmizely
jakoby snad ani nebyly...
kde se dá tam stojí stany
uprostřed ohniště nachystaný
večer až do vsi voní špekáčky
je slyšet kytara a trampské
písničky.

Když slunce teple svítí
to šije zlatou nití
pšeničné lány vyšívá
ovoci sladkost přidává
pozdraví slunečnice
i chrastící makovice...
…Deštivý mrak pluje si
před sluncem se zavěsí,
chvíli se přestaň usmívat
já musím zase zalévat.
Po dešti všechno zavoní
déšť myje plody jabloní
do lesa jdeme s košíky
na janky,kozáky na hříbky.

Pak zvolna oheň dohořívá
měsíc se usmívá a táta zívá
už je skoro půlnoc
tak dobrou noc...

~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 19.7.2020
Přečteno (24x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 14:55
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti