**O hvězdných dětech
**O hvězdných dětech
Anotace: ..nebo jen procházka pod hvězdnou oblohou..
**~~~~~**
V tom starém městě
v jedné cizí zemi
jenom tak chodíš
nočními ulicemi,
slyšíš jak někdo
volá na tebe
nad hlavou jen vidíš
tmavomodré nebe.
Ty jdeš zvolna dál
ulice tam končí
zdálo se ti to snad
nebo někdo brečí?
Teď uvidíš hvězdu
jak oblohou si letí
a za ní letí další
snad její hvězdné děti?
A ten malý mrak
utřel jim slzičky
za chvíli prší
dělá to loužičky
a měsíc sám
se tomu pousměje.
A tobě?
I tobě do smíchu je.
Ve starém městě
v té jedné zemi
viděl jsi malý kousek
štěstí na nebi…
*~*~*~*
Publikoval(a):
Květka Š., 13.7.2020