Moje povaha
Moje povaha
Těžkost
šíjí nesená
podlamují se
kolena
pod miliony
hvězd
Šíje tu těžkost
musí nést
Proč
hvězdy září
a
usínají v temnotě
Proč
k nim
srdce mé lne
K hvězdám
šíji natáčím
smutek
v otázky
převracím
Těžkost se kýve
na šíji
když mě
život ubíjí
Na osud
odpoví
šíje
na které
můj svět tkví
Tkví a usíná
v otázkách
jenž plavou
po
vlnách
Vlnách osudu
zní I v budoucnu
V radosti
v chudobě
hojnosti
chvil
Čas ulpí
mi
ve vráskách
Ve vráskách
čteš
I můj strach
To když plavu
v oblacích
Můj svět visí
na mracích
Lehce
na mracích
ulpívá
má duše nestálá
Jiskra ohně
lásku zažhne
jiskra mého
osudu
jsem jaká
jsem
jiná nebudu
Možná jen
ohladí se
kamínky
mých dnů
Publikoval(a):
kopretina7777, 1.7.2020