Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Hnízdění

Hnízdění

Hejno vlaštovek připnuté k haveloku pole
přelétavá černá brož léta

Den polil chodníky průsvitným lakem
po nich mraky lidí
sobě cizí; znají se

a zima od nohou v dešti oblý rýč
a vše navrstvené do výšky
v obrys ulehá.

Od hnízda k hnízdu je to na rozpětí křídel
zbývá vyvážit stín v mezerách řeči

jak taje led taje slovosled

a pořadí v němž odlétáme
předem určené délkou mlčení
neboť při narození a po pohřbu

má ústa jen ten
kdo se zapomněl vrátit zpět.
Publikoval(a): Marek Miko, 27.6.2020
Přečteno (32x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Polux Troy, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 23.4.2024 08:19
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti