Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Toulám se světem

Toulám se světem

děda včela Básně » o Životě

Anotace: Čas nelze zastavit ... už jsem zase o rok starší... ach jó...

Toulám se světem již dlouhý čas
poznal jsem údolí i hor krás,
též vůni polí i květin na lukách
celou svou rodnou zem při toulkách.

Pole jsem obdělal, to bylo třeba
ze žní se radoval, byl to náš chleba,
lidi jsem miloval, dával jim práci
snažil je pochopit, to se dnes ztrácí.

Ženu jsem miloval a měl jí rád
dávala pohodu, rodině řád,
děti též vychoval a dobře snad
nyní starý, jsem jim i kamarád.

Nežil jsem nadarmo 80. let
zažil jsem příkoří, ale i vzlet,
život jsem miloval, miluji dosud
nyní jsem nad hrobem, to je můj osud.
Publikoval(a): děda včela, 26.6.2020
Přečteno (144x)
Tipy (16) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Do-sna, koiška, Lindos, Klarineb, Martin Havlíček, Mirastus, Makaveli, Kytka62, Gaia.

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 12:01
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti