Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Být chvíli skřivanem

Být chvíli skřivanem

Být chvíli skřivanem letícím nad polem,
na lidské hemžení z výšek se dívat,
zahodit starosti o příští den
a zpívat, jen svobodně zpívat.

Jsem spíše nemotorný pták,
co ztěžka křídla s sebou vláčí.
Odřená pera ztrácím na cestách
a zem svou krví smáčím.

Dej, Bože, ať se zbavím bázně
ze tvých ran, co ještě přichystáš.
Ať oči vidí, ať uši slyší,
nech ústa promlouvat.

Zbav mě tíhy, co mě k zemi sráží
a volnost mysli dej.
Mé obavy rozvaha ať ztiší.
Pak budu hrdým jestřábem.
Publikoval(a): donne, 25.6.2020
Přečteno (50x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: stin, koiška, Psavec, Klarineb, děda včela, Makaveli, Kytka62, Martin Havlíček, Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.4.2024 08:39
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti