Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**A neberou...

**A neberou...

Květka Š. Básně » ?nezařazené?

Anotace: ...ách jo...

~~~~~~~~~
Dnes něco zvolna padá
všechno pokropí
ne,to se nám nezdá
ten déšť je takový
vlasy se každému třpytí
perličky stříbrně svítí
ozdobí i stromy v lese
a kočka,páni,ta se nese
jenom tlapky otřepala
stopy všude zanechala
v louži se i vrabec myje
v jiné štěně poskakuje
letní vzduch se ovlaží
naprší i do růží.

Na mostech umyje sochy
kdo nechce zmoknout
ten dělá delší kroky
prostě spěchá do sucha
u vody skáče ropucha
na břehu tam sedí rybáři
prý něco chytit se nedaří
ale daří no přece rýma
a to asi nebude moc príma
tak z batohu něco vytáhnou
trochu rumu si hltnou
pak ale sbalí své nádobíčko
čekej mě doma mé zlatíčko
rybu si koupíme v konzumu
že nebraly za to nemohu.

A stále prší a prší
a studený vítr vrabce plaší
jen rybám ve vodě to nevadilo
ty háčky prý vidět ani nebylo.

~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 22.6.2020
Přečteno (22x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 15:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti