Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Růže

Růže

Rose-H Básně » o Přírodě

Anotace: Je čas růží, jejich vůně nám šeptá příběh....

Je tisíc růží, tisíc vůní,
čajový parfém nese se krajem.
Barevné okvětní lístky se sluní,
jsou přenádherným tajem.

Do syta červená růže si žije,
sukýnka naducaná symbolem baroka.
Všechen ten patok bolavé duše smyje,
do vlasů květy nám zacuchá.

Žluté růže v písních se pyšní,
Texas nebo Mississippi,
všude se jejich pověst šíří,
notují si mezi nimi ptáci i kytarové riffy.

“Jednu růži ti dám
a v ní uzříš kouzlo okamžiku.“
Nepodléhá žádným hrám,
věčně pnoucí u pomníku.

Růže, to slovo znamená vzrušení,
okázalost se snoubí s elegancí.
Je modlou vytříbeného umění,
je závdavkem vysněných šancí.

Milenci se před ní klání,
líbajíc na ústech růž.
Do sametu oblečení,
trny hříchu ostřejší nežli nůž.

Tyhle dámy dnů i nocí,
ve slunci se barví pestře.
Nenesou s sebou žádnou dekadenci,
V úplňku se podobají, jako sestra sestře.

Růže....
Publikoval(a): Rose-H, 18.6.2020
Přečteno (139x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Klarineb, Makaveli, děda včela, Lipová, Mirastus

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 10:57
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti