Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

NOČNÍ BUBENÍK

NOČNÍ BUBENÍK

Pršelo, a náhle co to,
ťuk, bumtarata, bum, bum, bum.
Copak to, kdopak toto,
kdopak to klepe na náš dům?

A ruší spánek za oknem,
vysoko nad zemí domu?
To jen mezihra mezi snem,
ne, klamná ozvěna hromu.

Ale kdo, mi to bubnuje,
bumta, v paličkách můj um?
Takový, rušitel snů je,
že strašení i holubům.

Dírka ve žlabu nad oknem,
dešťové vypouští kapky.
Paliček, v projevu mokrém,
na parapet skáčou žabky.
Publikoval(a): Litarts, 15.6.2020
Přečteno (128x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 11:10
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti