Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Porcelán

Porcelán

Obřady léta

čím dál početnější
oči chrp


nad nimi hrnce vroucí tmy
topí slunce

Hřmí v poli heřmánku

Do šálku
přes dlaně cedím tmu

že už ani nevidíš
jak bleskem míchám proti času
jak se mi mezi prsty
rozpouští cukr hvězd

místo čaje
polykám porcelán

ve větru náhle

rozvoněl se sníh
Publikoval(a): Marek Miko, 14.6.2020
Přečteno (39x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Polux Troy, Martin Havlíček, Lipová, koiška, Nadejny-Studak, Mirastus, Lugilla

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 06:15
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti